Leer over Buffel B.V. Hoe we denken, hoe we werken en hoe we komen tot de mooiste producten van leer.
Zowel in ons lederwarenatelier als in de lederverwerkende industrie

Leer over buffel

Onze producten gaan met de tijd mee, het ambacht blijft!

“Vroeger was alles beter”. Een uitspraak die je nog vaak hoort. Bij Buffel B.V. houden we van vooruitgang maar we gaan uit van maatstaven van vroeger. Sommige technieken zijn 100 jaar geleden bedacht en het is nog niemand gelukt deze te verbeteren. Bij Buffel B.V. passen we sommige van deze technieken op moderne wijze nog steeds toe. Ook zijn diverse technieken door  onszelf ontwikkeld. Materiaalkennis en een innovatieve geest zijn de beste remedie tegen een probleem of uitdaging.

‘Een product mag pas worden weggedaan als het echt is versleten’. De consumptiemaatschappij waar de afvalberg alsmaar groeit is aan ons niet besteed. Wanneer een deel van een huid niet geschikt is voor product A vanwege de eigenschappen, bewaren we dat voor het moment dat product B zich aandient.

Naast het feit dat leer en lederwaren natuurproducten zijn, zijn ze here to stay. Enorm duurzaam dus. Zo ook de werkmethoden. Elk product dat ons atelier verlaat is gemaakt door vakmensen die garant staan voor de kwaliteit. Robots kunnen veel, maar niet hun ziel in hun werk leggen.

Efficiënt en kostendrukkend voorraadbeheer.

In ons magazijn is een keur aan leersoorten, -kleuren en maten te vinden. Toch zorgt Buffel B.V niet voor overdaad. Grote voorraden kosten geld en die kosten wensen wij nooit onderhuids aan onze klanten door te berekenen. We hebben een lange termijnrelatie kunnen opbouwen met de juiste leveranciers zodat wij altijd aan uw aanvraag kunnen voldoen.

Leer over buffel
Leer over buffel

Van idee naar design naar uniek product.

Wanneer u een product wilt, voor wederverkoop of eigen gebruik*, laat u dan niet tegenhouden door mogelijke onhaalbaarheid. Leer heeft zo veel toepassingen dat vrijwel niets onhaalbaar is. Sterker nog, talloze producten zouden juist óók in leer vervaardigd kunnen worden. Combineren met andere materialen? De Buffel kan in zijn producten alle stikbare materialen verwerken zoals textiel, of PVC-doek.

Ga in gesprek met onze salesmensen, laat u adviseren en/of verbazen. Door jarenlange ervaring met alle soorten, maten, vormen maar vooral toepassingen. Neem onze mensen mee in het doel van van het product. Zij weten uw wensen perfect in kaart te brengen.

Alle eisen en wensen gaan naar onze designers/developers en er wordt voor u een mock-up (proefmodel) onwikkeld. Gewenste correcties kunnen op haalbaarheid worden uitgevoerd. Daarna gaan onze specialisten met uw unieke ontwerp aan de slag in ons atelier. Wanneer u een buffel draagt, openslaat, omdoet of vastpakt, heeft u een high end product te pakken.

*eigen gebruik: onze producten zijn bestemd voor u en uw medewerkers/teamleden. Over
losse items kan worden gecommuniceerd met onze sales-afdeling

Co productie / ontwikkeling / advies

De Buffel is niet alleen geschikt voor productie van lederwaren. Door onze ruime ervaring worden we vaak gevraagd om oplossingen aan te dragen voor producten waar leer bij betrokken is. Design, functionaliteit, haalbaarheid en verwerkingsadvies maken dat De Buffel het complete pakket voor u in huis heeft.

Ontwikkeling advies samenwerking lederverwerkende industrie