Leer ons beter kennen doormiddel van deze tijdlijn. Onze rijke historie welke heeft geresulteerd in ambacht, ervaring, vakmanschap, en innovatie in leer.

timeline_pre_loader

1952

Opgericht als commanditaire vennootschap door 3 vennoten waaronder de vader van Piet.

De oudste vennoot overleed in 1962 waarna Vader Metselaar het lederwarenbedrijf overnam. Het bedrijf was gelegen aan de Sint Janstraat 22 te Breda. Tot op de dag van vandaag prijkt de naam op het pand.

null

1953

Hoofdzaak is productie van voetballen, gebruikt ook voor Europese kampioenschappen e.d., waar de eisen voor de kwaliteit van de bal hoog liggen. Ook militaire lederwaren, canvas artikelen, bestellerstassen voor de PTT en lederen koffers voor meetapparatuur komen voor in het spectrum van De Buffel.

Bron: Wikipedia

Jaren '60

De telecommunicatie komt opzetten en De Buffel begint zich hierin te specialiseren.

Deze vooruitziende blik zorgt ervoor dat vooraanstaande telecombedrijven van Finland tot en met Frankrijk De Buffel Lederverwerkende industrie weten te vinden.

1975

Na het (jong) overlijden van dhr. Metselaar besluit zijn oudste zoon Piet Metselaar, die inmiddels ook zeker als mijnheer aangesproken mag worden door zijn staat van dienst, het bedrijf voort te zetten.

1976

Kleine Buffels worden groot. De drang naar meer ruimte door groeiende zaken zorgt dat dhr Metselaar jr. op zoek gaat naar meer ruimte. Deze wordt gevonden in Terheijden aan het Gagelveld waar de bouw van een nieuw pand start. Tot die tijd huist De Buffel BV in de Hoofdstraat.

1979

De politie en marechaussee waaraan koppels, pistooltassen en meer werden geleverd schakelde over op een ander pistool waarvoor een nieuw holster moest worden ontwikkeld. De Buffel ontwikkelt en produceert dit holster tot het jaar 2000.

Ook met de ontwikkeling van het nieuwe politie-uniform is De Buffel nauw betrokken met betrekking tot bijvoorbeeld koppels, handboeitassen en meer uit leder vervaardigde stukken.

1980

De Buffel BV neemt intrek in het nieuw gebouwde pand aan het Gagelveld in Terheijden. Een pand wat groeimogelijkheden biedt, welke in de daaropvolgende jaren ook benut zullen worden.

Jaren '80 & '90

Lederverwerkende industrie De Buffel BV. blijft mee ontwikkelen met, en produceren voor alle gelederen van defensie. Bij elke wijziging van ceremoniële uniformen is het bedrijf wel betrokken.

Tevens groeit het aanbod van communicatieapparatuur wereldwijd. Meer aanbieders brengen steeds meer modellen met diverse specificaties uit. De vraag naar op maat gemaakte portofoontassen wordt diverser en groter. Tot op de dag van vandaag blijft deze wereld veranderen en De Buffel veranderd innovatief mee.

2001

Tegen het einde van een renovatie van het Paleis op de Dam, wordt De Buffel BV benaderd om bij de ingang zorg te dragen voor het bekleden van de ontvangstbalie en meer interieurzaken. De Nederlandse staat blijft De Buffel kiezen vanwege de hoge kwaliteit en flexibilteit in ontwerp en productie.

2002

De Buffel voorziet de Nederlandse staat van alle ceremoniële lederwaren die door Mariniers, grenadiers, Marechaussee en fuseliers worden gedragen. Dit alles ter ere van het Huwelijk tussen Koning Willem Alexander en Koningin Maxima.

2004

De Buffel voorziet het Ministerie van Defensie in een groot en divers aantal ceremoniële lederwaren zoals koppels, riemen, bandeliers enz. Deze items worden ontworpen en geproduceerd ter ere van het overlijden van Prins Bernhards uitvaart ceremonie.

2017

De Buffel presenteert een nieuwe huisstijl, een nieuwe website en een nieuwe extra koers met hoogwaardig lederen designartikelen.