Duurzaamheid

Buffel Lederwaren Atelier is zich bewust dat duurzaam ondernemen bijdraagt aan ons welbevinden. Daarom kijken wij binnen ons bedrijf op meerdere fronten hoe we duurzaamheid steeds meer in ons gehele proces kunnen integreren.

Mensen

Gezonde, opgeleide mensen, goed werkende sociale netwerken en maatschappelijk vertrouwen dragen bij aan een duurzame samenleving. Met veel plezier is Jan Klerkx ambassadeur van Participeren Loont. Deze organisatie waarin diverse partijen samenwerken helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt perspectief op werk te bieden. In ons atelier hebben wij reeds diverse statushouders op weg geholpen. Inmiddels zijn zij gewaardeerde krachten binnen ons bedrijf.

Leveranciers

Wij werken zoveel mogelijk met leveranciers die voldoen aan alle eisen op het gebied van registratie, evaluatie en autorisatie van chemische stoffen volgens het REACH Statement.

Op dit moment wordt zowel chemisch als plantaardig gelooid leer in ons atelier verwerkt. Onze voorkeur gaat uit naar plantaardig gelooid leer. Chemisch looien is wereldwijd meest gebruikte en gangbare methode.

DutchMade

De lifestyle producten van ons label DutchMade worden gemaakt van plantaardig gelooid leer. Het van oudsher plantaardige looien gebeurt zonder het gebruik van chemicaliën. Dit oer-Hollandse ambachtelijke merk staat garant voor hoogwaardige kwaliteit.

Apparatuur

In ons atelier snijdt de Zund; een hypermoderne snijplotter, alles op maat voor elke gewenste productie. Deze nauwkeurige manier van werken bespaart in verhouding tot het traditionele stansen zo’n vijftien tot twintig procent afval.

Stroom

De apparatuur binnen ons bedrijf draait volledig op groene stroom verkregen uit zon- en windenergie.

Toekomstige ontwikkelingen

Buffel Lederwaren Atelier zoekt altijd naar mogelijkheden om ruimte te geven aan creatieve duurzame initiatieven. Op dit moment zetten we in samenwerking met externe adviseurs de eerste stappen naar het ontwikkelen van producten van post-consumer leer. Dit zijn alternatieve ledersoorten zoals vegan-, fruit- en visleer.