Duurzaamheid bij Buffel lederwarenatelier: Onze Verplichting aan Mens en Milieu

Bij Buffel lederwarenatelier dragen we de overtuiging dat duurzaam ondernemen niet alleen bijdraagt aan ons welbevinden, maar ook aan de gezondheid van onze planeet. We streven ernaar duurzaamheid op alle fronten van ons bedrijf te integreren, met aandacht voor mens, leveranciers, apparatuur en toekomstige ontwikkelingen.

Mensen: Een Duurzame Samenleving Bouwen

Een duurzame samenleving begint met gezonde, opgeleide mensen en goed functionerende sociale netwerken. Als trotse ambassadeur van Participeren Loont zet Jan Klerkx zich met plezier in om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt perspectief op werk te bieden. In ons atelier hebben we al verschillende statushouders geholpen, en ze zijn nu waardevolle krachten binnen ons bedrijf.

Leveranciers: Streven naar Verantwoordelijkheid

We werken samen met leveranciers die voldoen aan strenge eisen op het gebied van registratie, evaluatie en autorisatie van chemische stoffen, zoals vastgesteld in het REACH Statement. We geven de voorkeur aan plantaardig gelooid leer, een ambachtelijke methode zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën.

DutchMade: Authentiek Ambacht en Kwaliteit

Onze lifestyleproducten onder het label DutchMade worden vervaardigd van plantaardig gelooid leer, waarbij we trots het oer-Hollandse ambacht behouden. Dit staat garant voor hoogwaardige kwaliteit en minimaliseert onze ecologische voetafdruk.

Apparatuur: Efficiëntie met Minimale Milieu-Impact

In ons atelier maakt de hypermoderne Zund-snijplotter gebruik van een uiterst nauwkeurige snijmethode. Hiermee verminderen we afval met vijftien tot twintig procent in vergelijking met traditioneel stansen.

Stroom: Groene Energie voor Onze Werkplaats

Onze apparatuur draait volledig op groene stroom, afkomstig van duurzame bronnen zoals zon- en windenergie.

Toekomstige Ontwikkelingen: Innoveren voor een Duurzame Toekomst

Bij Buffel lederwarenatelier kijken we altijd uit naar nieuwe mogelijkheden om ruimte te geven aan creatieve duurzame initiatieven. Momenteel zetten we, in samenwerking met externe adviseurs, de eerste stappen naar het ontwikkelen van producten van post-consumer leer, waaronder alternatieve ledersoorten zoals vegan- en fruitleer. We streven ernaar onze impact op het milieu voortdurend te verminderen en bij te dragen aan een duurzame toekomst.