Ceremonieel leder

Buffel lederwaren atelier vervaardigt ook producten voor ceremoniële gelegenheden. In het eigen atelier worden lederen producten ontworpen en met de hand gemaakt. Naar wens wordt een eigen beeldmerk toegevoegd. Voor ceremoniële gelegenheden hebben we op verzoek onderdelen van het kostuum vervaardigd zoals gibernes en sabeltassen als onderdeel van het ceremonieel uniform.

Ambacht en kwaliteit

Buffel lederwaren atelier combineert ambacht en kwaliteit met de wensen van de klant. De lederen producten van Buffel zijn van Buffelleder gemaakt die onder elke omstandigheid nog altijd mooi blijven en makkelijk in onderhoud zijn. In ons eigen atelier werken we met de nieuwste programmeerbare stikmachines, diverse stansen en een stempelmachine. Leer heeft veel toepassingen, vrijwel alles is mogelijk. Ook is het mogelijk te combineren met andere materialen.

ceremonieel lederwaren

Buffel, uw duurzame partner in lederwaren

Buffel Lederwaren Atelier is zich bewust dat duurzaam ondernemen bijdraagt aan ons welbevinden. Daarom kijken wij binnen ons bedrijf op meerdere fronten hoe we duurzaamheid steeds meer in ons gehele proces kunnen integreren bij onze machines, materiaal en onze medewerkers. Als ambassadeur van Participeren Loont, zijn er diverse collega’s met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam bij Buffel. We werken met de nieuwste apparatuur zoals een hypermoderne snijplotter. Deze machine werkt zo nauwkeurig, waarmee we zo’n vijftien tot twintig procent afval besparen. Ook werken we zoveel mogelijk met leveranciers die voldoen aan alle eisen op het gebied van registratie, evaluatie en autorisatie van chemische stoffen volgens het REACH Statement.

Op dit moment wordt zowel chemisch als plantaardig gelooid leer in ons atelier verwerkt. Onze voorkeur gaat uit naar plantaardig gelooid leer. Chemisch looien is wereldwijd meest gebruikte en gangbare methode.

 

Heeft u interesse in één van onze lederen producten?

Of wilt u meer informatie over alle mogelijkheden? Neem contact met ons op via 0031 076 593 12 24 of stuur een e-mail naar: sales@buffel.nl.