Hieronder vindt u onze rijke historie in ambacht, ervaring, vakmanschap en innovatie in leer.

timeline_pre_loader

1952

Opgericht als commanditaire vennootschap door drie vennoten, onder wie Marinus (‘Rinus’) Metselaar.

De oudste vennoot overleed in 1952 waarna Marinus Metselaar het lederwarenbedrijf overnam. Het bedrijf was gelegen aan de Sint Janstraat 22 in Breda. Tot op de dag van vandaag prijkt de naam op het pand.

null

1953

Hoofdzaak is productie van voetballen.Deze worden ook gebruikt voor Europese kampioenschappen, waar de eisen voor de kwaliteit van de bal hoog liggen. Ook militaire lederwaren, canvas artikelen, bestellerstassen voor de PTT en lederen koffers voor meetapparatuur komen voor in het spectrum van De Buffel.

Bron: Wikipedia

Jaren '60

De telecommunicatie komt opzetten en De Buffel begint zich hierin te specialiseren.

Deze vooruitziende blik zorgt ervoor dat vooraanstaande telecombedrijven van Finland tot en met Frankrijk De Buffel Lederverwerkende industrie weten te vinden.

1975

Na het (jong) overlijden van Marinus (‘Rinus’) Metselaar besluit zijn oudste zoon Piet Metselaar, die inmiddels ook zeker als mijnheer aangesproken mag worden door zijn staat van dienst, het bedrijf voort te zetten.

1976

Kleine Buffels worden groot. De drang naar meer ruimte door groeiende zaken zorgt dat Piet Metselaar op zoek gaat naar meer ruimte. Deze wordt gevonden in Terheijden aan het Gagelveld waar de bouw van een nieuw pand start. Tot die tijd is De Buffel BV gevestigd aan de Hoofdstraat.

1979

De politie en marechaussee waaraan koppels, pistooltassen en meer werden geleverd, schakelt over op een ander pistool waarvoor een nieuw holster moet worden ontwikkeld. De Buffel heeft dit holster tot het jaar 2000 ontwikkelt en geproduceerd.

Ook bij de ontwikkeling van het nieuwe politie-uniform is ‘De Buffel’ nauw betrokken. Dit voor bijvoorbeeld koppels, handboeitassen en meer uit leder vervaardigde stukken.

1980

De Buffel BV neemt intrek in het nieuw gebouwde pand aan het Gagelveld in Terheijden. Een pand wat groeimogelijkheden biedt, welke in de daaropvolgende jaren ook benut zullen worden.

Jaren '80 & '90

De Buffel BV. blijft producten (mee)ontwikkelen en produceren voor de Nederlandse Defensie. Bij elke wijziging van ceremoniële uniformen is De Buffel betrokken.

Ook groeit het aanbod van communicatieapparatuur wereldwijd. Er komen meer aanbieders en die brengen steeds meer modellen met diverse specificaties uit. De vraag naar op maat gemaakte portofoontassen wordt diverser en groter. Tot op de dag van vandaag blijft deze wereld veranderen en De Buffel verandert innovatief mee.

2001

Tegen het einde van een renovatie van het Paleis op de Dam, wordt De Buffel BV benaderd om bij de ingang de ontvangstbalie te bekleden met leder en nog andere interieurzaken. De Nederlandse staat blijft De Buffel kiezen vanwege de hoge kwaliteit en flexibiliteit in ontwerp en productie.

2002

De Buffel voorziet de Nederlandse staat van alle ceremoniële lederwaren die door Mariniers, grenadiers, Marechaussee en fuseliers worden gedragen. Dit alles ter ere van het Huwelijk tussen Koning Willem Alexander en Koningin Maxima.

2004

De Buffel voorziet het Ministerie van Defensie in een groot en divers aantal ceremoniële lederwaren zoals koppels, riemen en bandeliers. Deze items worden ontworpen en geproduceerd voor de ceremonie van de uitvaart van Prins Bernhard.

2017

De Buffel presenteert een nieuwe huisstijl, een nieuwe website en een nieuwe extra koers met hoogwaardig lederen designartikelen.

15 mei 2017

Overname van de Buffel door Jan Klerkx

2018/2019

Ook lederen producten voor interieur en meer nieuwe producten.

april 2019

Nieuwe inrichting en uitstraling kantoor. Verder onder de naam: Buffel Lederwaren Atelier.

30 oktober 2023

Verhuizing naar De Boedingen 3 te Oosterhout

06 juni 2024

Overname door Paul Metselaar