Fabrieksverkoop Buffel lederwaren Atelier

“Het hele magazijn moet die dagen leeg!”

De jaarlijkse fabrieksverkoop van Buffel Lederwaren Atelier in Terheijden biedt dit jaar nog meer ruimte aan de bezoekers en een ruimer assortiment dan voorheen. Zo zijn er riemen, schorten, koeienhuiden, stukken leer, tassen en veel meer te koop. “We hebben door de crisis behoorlijk wat prachtige producten die de deur uit moeten voor bodemprijzen. Om iedereen de kans te bieden iets moois te kunnen aanschaffen is het atelier twee dagen geopend, vrijdag 2 en zaterdag 3 juli aanstaande. Op vrijdag van 18.00 – 21.00 uur en zaterdag van 10.00 – 14.00 uur.”, vertelt eigenaar Jan Klerkx. “En iedere bezoeker kan hier gegarandeerd veilig terecht”, benadrukt hij.

Leegverkoop

We willen van de voorraad af, omdat we met ons nieuwe merk DutchMade® leather products zijn gestart. DutchMade® richt zich vooral op keuken en kantoor. Voor de enthousiaste thuiskok hebben we prachtige leren schorten, een messenfoudraal, ovenwanten enzovoorts. Dat assortiment verkopen we ook aan horecazaken. Echt onderscheidend is het personaliseren van de producten met een logo of naam. Erg gaaf en zeer gewild. Overigens kunnen bezoekers tijdens de fabrieksverkoop ook een kijkje nemen in het atelier, waar al die prachtige producten nog met de hand worden gemaakt.

Korting op workshops

Nieuw is de workshopruimte. Daar kunnen liefhebbers vanaf heden terecht voor het volgen van een workshop, in nu nog kleine gezelschappen en geheel volgens de RIVM voorschriften. Daar kun je in een ochtend zelf een schort maken of een tas. Tijdens de fabrieksverkoop worden kortingsvouchers uitgedeeld aan geïnteresseerden en kun je meteen inschrijven.

Historie

Buffel Lederwaren Atelier maakt sinds enkele jaren een gedaanteverwisseling door. Waar in de jaren ‘90 veel leerverwerkende bedrijven de deuren sloten en de productie verhuisden naar het buitenland, heeft Buffel Lederwaren Atelier ervoor gekozen om design én productie niet te verhuizen naar lage lonen landen, maar te blijven bouwen op de eigen ambachtelijke kracht in Nederland. Een keuze die z’n tijd vooruit blijkt te zijn. De roep naar echte ambacht uit Nederland groeit met de dag, mede ingegeven door de crisis. De populariteit van spullen uit China neemt af door de kwaliteit, lange levertijden en het besef dat produceren in Nederland een veel duurzamer karakter heeft.

“Tot op heden hebben we weer en wind doorstaan omdat we zowel kwaliteitscontrole als snelle levering kunnen garanderen. En sinds enige tijd ook snel kleine en grote aantallen kunnen personaliseren, met bijvoorbeeld logo of naam. Om de productie in Nederland te kunnen behouden hebben we vooral de laatste jaren flink geïnnoveerd, zoals door de aanschaf van ze Zünd snijplotter waarmee we de pre-productie sneller en efficiënter hebben gemaakt”, vertelt Jan Klerkx.

In de DutchMade® lijn zijn diverse producten te verkrijgen, zoals de populaire barbecue schort, sloof, ovenwant of menumap. Producten in de lijn DutchMade® zijn er voor horeca, kantoor of als relatiegeschenk. Variërend van pennenhoes tot placemat en kofferlabel.