Zünd G3 L-3200, minder snijverlies en hogere snelheid
Buffel investeert in hightech Zünd snijplotter

Buffel Lederwaren Atelier investeert in de hightech digitale snijplotter Zünd G3 L-3200. “Het is de Rolls Royce onder de snijplotters, voornamelijk in gebruik bij de grafische industrie. Ook in textiel- en lederverwerkende bedrijven is de Zünd in opkomst en aan die ontwikkeling willen we graag meedoen. Als ambachtelijk bedrijf willen we innoveren om de producten die we maken, goed en snel te kunnen leveren. Buffel heeft een duurzame bedrijfsvoering hoog in het vaandel staan. Deze investering brengt ons meteen een flinke stap verder in mogelijkheden. We kunnen sneller een hoge kwaliteit leveren en hebben bijvoorbeeld minder snijafval.”, vertelt eigenaar Jan Klerkx vol trots.

 

Ontwikkeling

Paul Metselaar, technisch adviseur bij Buffel kan niet wachten om met deze hightech snijplotter aan de slag te gaan. “Het stansen en snijden van het leer kan met behulp van deze machine veel efficiënter, preciezer, sneller en bewuster. Dat biedt ons op diverse fronten grote voordelen. Voorheen hebben we dat werk een tijdje uitbesteed bij een toeleverancier, maar nu besloten om zelf zo’n machine in huis te halen. Daarmee zijn we overigens het eerste lederverwerkende bedrijf in de Benelux met een dergelijk apparaat in huis” , legt Paul uit. Stephan Jacobs – Managing Director Zünd, bevestigt dit. “Wij verwelkomen Buffel als onze eerste G3 klant in de lederindustrie in Nederland. We zien veel potentie in deze branche. Buffel bewijst dat de Zünd uitermate geschikt is voor maatwerk op ledergebied.”

Buffel lederwaren atelier neemt Zünd in gebruik

Buffel lederwaren atelier neemt Zünd in gebruik

Delen met vakgenoten

“De Zünd stellen we ook beschikbaar aan collega lederverwerkende bedrijven. Vanuit een goed eigentijds principe delen we graag de mogelijkheden die deze machine biedt. Zo kunnen zij ook genieten van de kwaliteit van het snijwerk. De eerste collega heeft zich al gemeld. We staan er altijd voor open om collega’s te helpen. Het kunnen leder- of textiel verwerkende bedrijven zijn, maar ook bedrijven in de grafische of verpakkingsindustrie.”

 

Nieuwe stappen in de markt

Voor Buffel gaat het innovatieve apparaat veel betekenen in de stappen die het zet naar de toekomst, waarbij er veel nieuws op de planning staat. Voor Freek, de designer binnen het bedrijf, is de Zünd een mogelijkheid om snel een proefexemplaar of een kleine oplage van een bepaald product te maken. Dat biedt prachtige kansen!”